fredag den 31. oktober 2008

Overraskende nyt i sagen om Blekingegadebanden


Nye oplysninger tyder på, at Justitsministeriet i 1983 ikke ønskede at få udleveret to palæstinensere, der var mistænkt for at stå bag et millionrøveri i Lyngby, fra Frankrig. Venstres retsordfører Kim Andersen vil have afklaret, om det er korrekt.

Jeg er overrasket over at høre, at der nu er kommet oplysninger frem, som peger i retningen af, at Justitsministeriet ikke ønskede at få de to mistænke udleveret. Derfor er vi nødt til at have fuld klarhed over, om det har været tilfældet.

Jeg forventer derfor, at de nye oplysninger vil indgå i PET-kommissionens undersøgelse, som er i gang. Hvis det ikke er tilfældet, må ministeren sørge for, at der efterfølgende bliver lavet en særskilt undersøgelse.

Den danske befolkning fortjener at få at vide, hvad der skete dengang og hvorfor, selvom det nu er mange år siden. Igennem årene har debatten om Blekingegadebanden været fyldt med mange beskyldninger i alle mulige retninger, og jeg ser derfor frem til at undersøgelsen bliver afsluttet. Det vil kun være til gavn for retsfølelsen hos befolkningen.
.

Ingen kommentarer: