fredag den 5. december 2008

Ekstra indsats før mennesker mister boligen

”At miste sin bolig kan ofte være begyndelsen på en social deroute. Derfor skal vi gøre alt, hvad vi kan, for at undgå, at mennesker sættes på gaden – særligt i de sager, hvor der er mindre børn involveret.”

Det siger socialordføre Vivi Kier, i en kommentar til, at nye tal fra Domstolsstyrelsen viser, at danskere i stigende grad bliver sat ud af deres bolig med hjælp fra fogeden. Vivi Kier oplyser, at Konservative under satspuljeforhandlingerne havde særligt fokus på at afhjælpe udsættelse af lejere.

”Der er lovforslag på vej, der netop skal forhindre, at mennesker må forlade deres bolig som følge af dårlig økonomi. Forslaget går på flere ben: Fra huslejehjælp til økonomisk rådgivning og hjælp til at finde en billigere bolig,” siger Vivi Kier og fortsætter.

”Der er tale om endnu et område, hvor det har stor virkning at gribe ind, før skaden er sket. Ikke mindst af hensyn til de børn, der ellers vil opleve, helt bogstaveligt, at miste deres trygge rammer. Det er et alvorligt problem, som jeg vil følge meget nøje.”

Ingen kommentarer: