tirsdag den 15. februar 2011

Stop for masseindvandring for udviklingsbistand...

VI kommer nu med et udspil, der skal sætte en stopper for den store udvandring fra Nordafrika, der finder sted lige nu.
Integrationsordføre, Peter Skaarup, reagerer således skarpt på den nye bølge af udvandrere, som i disse dage rammer den italienske ø, Lampedusa. Det er især tunesere, der oversvømmer den sydlige middelhavsø, der traditionelt virker som en magnet på udvandrere fra Nordafrika.

Italien har tidligere indgået aftaler med Libyen om at få begrænset folkevandringen fra Nordafrika, og vi vil derfor bede udenrigsminister Lene Espersen (K) rejse spørgsmålet om at koble EUs milliardstore udviklingsbistand til alle de nordafrikanske stater med, at disse lande forpligtiger sig til at tage vare på deres befolkninger derhjemme, siger Peter Skaarup (DF).

Den nye tilstrømning til EU af mennesker via Tunesien minder os nok engang om, at uroen i Mellemøsten altid rammer Europa med større eller mindre forsinkelse. Vi skal derfor have forhandlet nogle mekanismer på plads, der gør, at landene i Nordafrika og Mellemøsten får kanaliseret midler til at hjælpe med at skabe bedre forhold for deres egne borgere, så EU ikke rammes af folkevandringer, siger Peter Skaarup, som også vil rejse spørgsmålet overfor integrationsminister, Birthe Rønn Hornbech.

Når EU i perioden 2011-2013 giver Tunesien ca. 2 milliarder kr i støtte, så må det være et rimeligt krav, at de til gengæld får styr på deres ydre grænser, slutter Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti.
.

Ingen kommentarer: