torsdag den 1. juli 2010

Afviser fuldstændig regerings-forslag om løndumping...

Regeringen har foreslået, at partierne bag jobplanen skal drøfte om udlændinge med en dansk universitetsgrad skal kunne aflønnes lavere end tilsvarende danske kandidater for derved at fastholde udlændingene på det danske arbejdsmarked. Den drøftelse bliver imidlertid ganske kort, hvis det står til Dansk Folkeparti.

- Det kan de godt glemme alt om, siger Dansk Folkepartis arbejdsmarkedsordfører, Bent Bøgsted, der mener, at forslaget er udtryk for en form for statslig anerkendelse af løndumping.

- Vi vil da ikke acceptere, at unge udlændinge, der tilfældigvis har taget deres uddannelse i Danmark, kan udkonkurrere danske unge, fordi regeringen pludselig får en fuldstændig tåbelig idé om, at udlændingene kan gå til en lavere løn end tilsvarende danske unge. Det er da helt horribelt, siger Bent Bøgsted.

Bent Bøgsted understreger, at de 375.000 kroner i løn om året, som det kræves for at kunne få opholdstilladelse i Danmark ikke skal sættes ned til 300.000 kr., som regeringen foreslår.

- Hvis man overhovedet skulle røre ved det beløb, så skulle beløbet sættes op. Lønnen stiger jo med årene, og vi vil simpelthen ikke have, at den ordning, vi modstræbende har accepteret, skal føre til, at danskere bliver udkonkurreret af udenlandsk arbejdskraft, fordi udlændingene skal have mindre i løn end danskerne, forklare Bent Bøgsted.
.

Ingen kommentarer: