onsdag den 2. april 2008

Oppositions valgsejr i Zimbabwe må nu anerkendes...


Christian Rovsing , der er konservativt medlem af Europa-Parlamentets Udenrigsudvalg, opfordrer nu det internationale samfund til at lægge maksimalt pres på Zimbabwe, således at oppositionens valgsejr kan blive offentliggjort.

"Alle tilgængelige oplysning om valgresultatet i Zimbabwe peger på en sejr til Morgan Tsvangirai og hans Movement for Democratic Change (MDC). Mange afstemningssteder offentliggjorde de lokale resultater få timer efter valghandlingens afslutning, og lægger man disse resultater sammen, så vandt Morgan Tsvangirai præsidentvalget over Mugabe. Valgkommissionen i Zimbabwe, der styres af Mugabe-tilhængere, forsinker derfor offentliggørelsen af valgresultatet", fastslår Christian Rovsing.

"Det internationale samfund bør nu presse Mugabe til at erkende nederlaget, så vælgernes ønske om et systemskifte i det korruptionsplagede land kan gennemføres. Det vil være en tiltrængt sejr for Zimbabwes befolkning, der i alt for mange år har lidt under følgerne af Mugabes diktatur", pointerer Christian Rovsing.



Foto: John.B.K

Ingen kommentarer: