tirsdag den 17. juni 2008

Pigevold skal bekæmpes med socialpægagogisk...


"Det er en bekymrende trend, at vi ser flere og flere pigeoverfald. Det er uacceptabelt. Derfor må vi sørge for, at systemerne er gearet til at tage sig af voldelige piger, for deres vold kan ikke sammenlignes med de utilpassede drenges og der skal derfor andre tilbud til." mener retsordfører karina Lorentzen

Pigevold skal bekæmpes med socialpædagogisk
Mandag aften blev atter en pige overfaldet af andre piger – denne gang i Esbjerg. Vi vil hjælpe overfaldspigerne som ofte er usikre og ressourcesvage unge

"Pigernes vold sker overfor dem, de kender, mens drengenes er tilfældig. Så Fru Hansen på gaden behøver ikke frygte dem. Men det er en yderst belastende situation for offeret og ofte indeholder volden grove krænkelser, såsom afklipning af hår, tvungen nøgenhed osv."

En norsk undersøgelse af 40 voldelige piger viser, at alle havde oplevet vold tidligere i deres liv. Desuden ved vi om pigerne, at de ofte kommer fra udsatte familier, har ustabile venskaber,og måske dårlige skolemæssige erfaringer. Kort sagt har de svært ved at honorere de samfundsmæssige krav, for i bund og grund er de usikre og ressourcesvage unge.

"Volden er en reaktion på disse forhold og denne følelse af at være sat udenfor. Det er vigtigt, at vi tidligt identificerer disse piger i skolen og laver en forebyggende indsats, som bl.a. skal være selvværdsopbyggende. Og går det galt, skal vi ikke kun fokusere på volden, men på pigens hele situation med en langvarig indsats med tydeligt nærvær, troværdige voksne og opbygning af tillidsforhold."

"Pigevold er voldsom og skræmmer os, fordi det er piger, der begår den. Til gengæld går den oftest over af sig selv i takt med, at pigerne bliver ældre." siger Karina Lorentzen (SF)

Ingen kommentarer: