tirsdag den 24. juni 2008

Vi ønsker analyse af sammenhæng mellem fart og tilskadekomne i trafiken


Trafikordfører, Kim Christiansen, ønsker at få en afklaring på, hvorvidt der er en sammenhæng mellem den øgede hastighed og flere tilskadekomne i trafikken. Kim Christiansen er bekymret over stigningen i antallet af trafikdræbte og ønsker derfor bedre trafikkontrol for at knække den negative kurve.

- Jeg finder det bekymrende, at der er et stigende antal trafikdræbte på de danske veje. Der er ingen tvivl om, at højere hastighed kan koste flere menneskeliv, men det er i den sammenhæng vigtig at holde sig for øje, at den mere differentierede hastighed ikke i sig selv behøver at være et problem.
Årsagen kan være, at den øgede hastighedsbegrænsning har medført, at mange kører tilsvarende hurtigere, hvilket ikke var meningen med den mere differentierede hastighedsbegrænsning, siger Kim Christiansen dansk folkeparti

- Jeg vil tage kontakt til Transportminister Carina Christensen (K) for at få en forklaring på, hvorfor en rapport om udviklingen i antallet af tilskadekomne i trafikken tilsyneladende har været lang tid under vejs, og samtidig bede om en plan for, hvordan vi sikrer, at vi får vendt den negative udvikling i trafiksikkerheden. Det er afgørende for mig, at vi får nedbragt antallet af dræbte og tilskadekomne i trafikken så hurtigt som muligt, siger Kim Christiansen.

Ingen kommentarer: