mandag den 31. august 2009

Børn til misbruger skal have den bedste hjælp...


”Et barn, der fødes med abstinenser, får en utrolig dårlig start på livet. Vi er positive over for ethvert tiltag, der kan sikre barnet det bedst mulige udgangspunkt i livet. Hvis øget tvang over for gravide misbrugere er til barnets bedste, så er vi derfor åbne over for muligheden".

Det siger Vivi Kier, socialordfører for Konservative, i en kommentar til en artikel i Kristeligt Dagblad i dag. I artiklen argumenter overlæge May Olofsson for tvangsbehandling af gravide misbrugere, hvis alle andre muligheder er opbrugt.

Vivi Kier vil dog vente med at tage endelig stilling til forslaget, indtil der foreligger en evaluering af de undersøgelser, som Socialministeriet og Sundhedsministeriet har sat i gang vedr. den norske model, der netop bruger tvangsindlæggelser.

”Med forslaget følger en risiko for, at den gravide kvinde slet ikke kontakter systemet af angst for at blive tvangsbehandlet,” siger Vivi Kier og fortsætter:

”Vi skal gøre alt, hvad vi kan for at hjælpe – men hvis moderen gemmer sig, kan vi ikke nå barnet. Og så er det lille barn i en endnu mere trist og udsat situation".

.

Ingen kommentarer: