tirsdag den 18. august 2009

Cigaretter SF vil hæve prisen til 50 kr

SF's reaktion på dagens zaperaundersøgelse, der viser at dyrere cigaretter vil få flere til at kvitte smøgerne. Dagens Zaperaundersøgelse af rygernes holdning til at prisen sættes op til 50 kr. For en pakke cigaretter er opmuntrende læsning for alle der holder af danskere, og som gerne vil have de lever længere.

Det er nu bekræft igen, at prisstigningen er den vigtigste faktor for at få mennesker til at stoppe eller ryge mindre. Og hvad der er endnu mere opmuntrende er, at det kan få de helt unge til at kvitte smøgerne.
Vi støtter helhjertet forebyggelseskommisionens forslag om at hæve prisen til 50 kr. så hurtigt som muligt. "Hvert år dør omkring 14.000 mennesker af rygning, hvilket svarer til et 11. september angreb hver 3. måned i Danmark. Det er helt uacceptabelt, og der er ingen grund til at så mange helt unge mennesker har råd til at starte med at ryge - samtidig med at det i dag er muligt at købe cigaretter på hvert et gadehjørne," siger SF’s sundhedsordfører Karl H. Bornhøft.

Og fortsætter "en prisstigning på smøger kunne samtidig spare samfundet for 4.5 mia. kroner årligt, fordi sygeligheden mindskes bl.a. pga. færre dødsfald og borgere med hjertekarsygdomme.
" Som politikere er det vores opgave at beskytte borgerne fra sundhedsskadelige stoffer – vi kan ikke bare se gennem fingrer med at så mange mennesker bliver syge og dør af tobak.

Derfor vil jeg nu spørge Ministeren for sundhed og forebyggelse, om Zaperaundersøgelse giver anledning til nye overvejelser i forhold til regeringens bebudede handlingsplan på forebyggelsesområdet. Det kan ikke passe at så mange liv skal gå op i røg"". slutter Karl H. Bornhøft Sundhedsordfører for det medicinske område, sundhedsfremme og forebyggelse, samt Praksis sektoren for SF.
.

Ingen kommentarer: