lørdag den 6. februar 2010

Europahær er en forrykt tanke...


Søren Espersen, reagerer med lige dele forundring og afstandstagen overfor det tyske forslag om at etablere en fælleseuropæisk hær. Det er den tyske udenrigsminister, Guido Westerwelle, som har præsenteret ideen i forbindelse med en sikkerhedskonference i München.

At forsvarsminister Søren Gade åbenbart heller ikke er varm på ideen om en europahær, hvilket vi vil minde ham om næste gang regeringen leger med tanken om at afskaffe forsvarsforbeholdet, for nu har vi et konkret bevis på, hvilke våde drømme i hvert fald nogle af de europæiske stormagter gør sig i forhold til, hvordan de forestiller sig et fælleseuropæisk forsvarssamarbejde skal ende.

”Jeg bider især mærke i, at Guido Westerwelle henviser til Lissabontraktaten, som han mener baner vejen for en Europahær. Nu har vi aldrig fået den af Dansk Folkeparti krævede afstemning om tiltrædelse til Lissabontraktaten, fordi regeringen påstår, at den ikke fører til suverænitetsafgivelse. Den tyske ide om at etablere en Europahær med henvisning til netop Lissabontraktaten, viser hvor vigtigt det er, at vi bevarer det danske forsvarsforbehold overfor EU og spørger befolkningen, hver gang EU ønsker nye traktater vedtaget,” siger Søren Espersen.

”Vi forventer, at de andre partier er lige så klare som Venstre i deres afstandtagen fra en Europahær, herunder Socialdemokraterne og Socialistisk Folkeparti, og derfor klart melder ud, at forsvarsforbeholdet aldrig bliver forsøgt fjernet,” slutter Søren Espersen.
.

Ingen kommentarer: