torsdag den 4. februar 2010

Rugmarken kollegiet er ved at blive ødelagt af socialt belastede unge...


De studerende skal ikke have deres studieliv ødelagt af kriminelle på kollegierne. Derfor skal kommunerne holde op med at anvise de tungest socialt belastede unge til kollegieværelser og ungdomsboliger.

Det siger Konservatives uddannelsesordfører Rasmus Jarlov, efter at det er kommet frem, at kommunerne de seneste fem år i stigende grad har gjort brug af deres anvisningsret til almene ungdomsboliger og sendt kriminelle ind på kollegierne.

Kollegierne er til for at skabe et godt studiemiljø. De studerende hverken kan eller skal fungere som socialarbejdere, der skal resocialisere tunge kriminelle, siger Jarlov.

Ifølge Danmarks Radio har studerende på Rugmarken Kollegiet i København måtte finde sig i lidt af hvert fra deres nye naboer. Vilde fester, høj musik og en konstant gøende kamphund er blandt de gener, som allerede har fået en af de studerende til at flytte.

De tunge kriminelle må henvises til socialt boligbyggeri, hvor de vil passe bedre ind. Hårdkogte kriminelle hører ikke hjemme på kollegier. Det håber jeg kommunerne og boligforeningerne indser, siger Rasmus Jarlov.
.

Ingen kommentarer: