søndag den 27. december 2009

Fødevarekontrolen øges med 25-30% og butikkerne skal...

Formanden for Folketingets fødevareudvalg, René Christensen har ikke andet end hovedrysten til over for de danske supermarkeder, efter at det endnu en gang er kommet frem, at der fortsat sjuskes med behandlingen af det hakkede kød i kølediskene.

Denne gang er det Fødevarekontrolen som har konstateret, at næsten hver anden pakke indeholder andre kødtyper, end de der er nævnt på pakken.

- Det er jo helt og aldeles uacceptabelt, og nu bør supermarkederne selv se at få tegnebøgerne frem, siger René Christensen (DF).

Han finder det forkasteligt, at skatteborgerne skal betale for de yderligere kontrolbesøg fra Fødevarestyrelsen, når supermarkederne så tydeligvis blot fortsætter med at snyde forbrugerne.

- Slagterierne betaler selv for deres kødkontrol, og det fungerer. Det burde være muligt, at lave et tilsvarende system med supermarkederne. Skal antallet af kontrolbesøg fra Fødevarestyrelsen øges med 25-30 %, så må supermarkederne også betale de 25-30 % ekstra for kontrollen, understreger René Christensen fra Dansk Folkeparti.

Ingen kommentarer: