mandag den 7. december 2009

Freja Bruun på 8 år har afleveret 5000....


Formanden for Folketingets miljøudvalg, Steen Gade (SF), modtager tirsdag kl. 11 omkring 5000 underskrifter fra hele verden mod skovfældning. Han tager dem med til klimatopmødet. Et naturprogram fik 8-årige Freja Bruun fra Frederikshavn til at starte en underskriftindsamling med sin far for at stoppe fældningen af verdens regnskove. De har indsamlet tusindvis af underskrifter fra Grønland til Maldiverne.
Jeg synes både, det er en vigtig sag og en rørende historie om to initiativrige nordjyder. Derfor modtager jeg naturligvis underskrifterne, siger Steen Gade, formand for Folketingets miljøudvalg.
Bevarelse af skov er en del af klimaforhandlingerne, derfor er det oplagt at modtage underskrifterne nu. SF ønsker en effektiv og forpligtende aftale om skov, der bl.a. indebærer, at vi betaler en række lande for at bevare og udvide deres skovareal. Desuden skal vi slå hårdt ned på illegal tømmerhugst. EU bør lave et egentligt importforbud med skrap kontrol. Og i Danmark burde det være en selvfølge, at det offentlige aldrig købte illegalt tømmer. Det er det desværre ikke, siger Steen Gade.
Underskriftindsamlerne ville oprindeligt have afleveret underskrifterne til Connie Hedegaard, så hun kunne få dem med på klimatopmødet, men de fik meldingen, at det var der ikke tid til.

Steen Gade modtager underskrifterne kl. 11 på sit kontor på Christiansborg tirsdag d. 8. december.

Fakta om underskriftindsamlerne:
Den 1. oktober 2009 startede Freja Bruun og Martin Bruun en underskriftindsamling mod fældningen af verdens regnskove på hjemmesiden http://www.our-future.info/ efter, Freja havde set isen smelte under isbjørnene på nordpolen.
Og efter en bevæget snak om verdens natur, opfordrede Freja sin far til at gøre noget sammen med hende. De satte gang i en underskriftindsamling og har 4816 underskrifter fra 54 lande.
De har desuden oprettet Facebook-gruppen ” Our Future Rainforest Campaign”
.

Ingen kommentarer: