torsdag den 28. januar 2010

Burka og Niqab hører ikke hjemme i Danmark siger...


”Det er et fremsynet, konkret og vigtigt burkaudspil, regeringen har offentliggjort i dag. Danmark fremstår i dag som et foregangsland på området. Regeringen slår nemlig fast, at burka og niqab ikke hører hjemme i Danmark, at vi har værktøjet til at begrænse problemet, og at vi lovgiver imod fænomenet, hvor det er nødvendigt,” siger Konservatives integrationsordfører Naser Khader.

Efter regeringen i dag redegjorde for dens holdning til burka og niqab og de virkemidler, som kan begrænse brugen af burka og niqab mest muligt.
Naser Khader er pennefører for Konservatives integrationsudspil ’Demokratisk Integration’ fra sidste sommer, hvor burka-problemet første gang blev konfronteret åbent.

”Vi får med regeringens redegørelse fastslået, at offentlige institutioner og arbejdsgivere såvel som private arbejdsgivere med fuld ret kan kræve, at kvinder fjerner burkaen. Vi har fået fastslået, at burkaen er kvindeundertrykkende, at brugen af burka har store konsekvenser for kvinder, at den står i modstrid med de danske værdier, og at regeringen vil bakke op om dem, der handler imod brugen af burka og niqab,” siger Naser Khader

Med Demokratisk Integration har vi kæmpet de muslimske kvinders kamp. Vi har bl.a. villet frigøre dem fra burka og niqab. Med regeringens redegørelse har vi og de fået værktøjet, mener de konservative.



.

Ingen kommentarer: