onsdag den 20. januar 2010

Længere ventetid til kræft og hjertepatienter...


Længere ventelister, mindre tid til patienterne og nedslidning af personalet. Det bliver konsekvenserne, når Hvidovre Hospital nu nedlægger 225 stillinger, mener Jonas Dahl, der vil stoppe fyringerne på landets hospitaler.

- Pilen peger på regeringen selv, der har ødslet en milliard væk på privathospitalerne i stedet for at sikre nok ressourcer til de offentlige hospitaler. Resultatet ser vi nu, hvor et sundhedspersonale, der knokler, belønnes med en fyreseddel. Og med færre hænder kommer patienterne til at opleve længere ventetider og flere fejl. Det er et kæmpe tilbageskridt”, siger SFs sundhedsordfører Jonas Dahl.

SF vil sammen med S holde på personalet for at sikre hurtig behandling til især kræft- og hjertepatienter. Derfor foreslår S-SF, at der oprettes en særlig meraktivitetspulje uden loft for livstruende sygdomme. Puljen, som forventes at koste ca. 900 mio., vil sikre, at det kan betale sig for sygehusene, at behandle så mange patienter som muligt.

- Det kan ikke passe, at vi kan lave storstilede kræftplaner, men ikke sikre det personale, der skal tage sig af patienterne, mod fyring. Det er helt absurd. Derfor har vi brug for en meraktivitetspulje uden loft, så hospitalerne altid har dækning for de behandlinger af livstruende sygdomme, de udfører”, udtaler Jonas Dahl.

Jonas Dahl(SF) har kaldt sundhedsministeren i samråd om sygehusbesparelserne. Samrådet afholdes torsdag d. 28. januar kl. 13.
.

Ingen kommentarer: