tirsdag den 26. januar 2010

Özelm Cekic inviterer de hjemløse ind på Christiansborg for at...


SF's socialpolitiske ordfører har torsdag inviteret hjemløse og organisationer ind på Christiansborg for at lave en ønskeliste til Socialminister Karen Ellemann. Isvinteren er over Danmark, og det kan medføre døden at overnatte udenfor i den bidende kulde.

Alligevel insisterer regeringen og DF på, at de danske herberger skal spærre dørene for de østeuropæiske hjemløse. Umenneskeligt og helt uforståeligt, mener SF’s socialpolitiske ordfører Özlem Cekic, der på torsdag har inviteret en række organisationer, frivillige og hjemløse ind på Christiansborg for at finde en løsning på det voksende problem.

De mange hjemløse vil først blive vist rundt på Christiansborg af SF´s socialordfører. Derefter vil der blive afholdt et møde. Arrangementet vil foregå torsdag kl. 13-15 på Christiansborg.

Baggrunden er, at Socialminister Karen Ellemann har afvist at mødes med initiativtagerne bag det frivillige nødherberg på Nørrebro "Hjælp en hjemløs". Da Socialministeren hidtil kun har lyttet til DF's ønsker, er formålet med mødet at udarbejde en samlet ønskeliste, der beskriver, hvordan de hjemløses forhold kan forbedres. Siden vil Özlem Cekic overrække ønskelisten til Socialministeren.

Jeg glæder mig til, at de mange hjemløse skal fylde Christiansborgs tunge gange. Det er utrolig vigtigt at høre gadens eksperter og give dem mulighed for at komme til orde. Det er trods alt deres hverdag vi lovgiver om," siger Özlem Cekic

"Det er usmageligt, at mennesker risikerer at dø, fordi Socialministeren kun tager imod ønsker fra Dansk Folkeparti. Derfor vil jeg sammen med de hjemløse og organisationerne lave en ønskeliste, som jeg vil levere til Socialministeren.”

Deltagere: Mere end 40 mennesker, hvoraf flere er hjemløse, har takket ja tak til invitationen. Blandt hjemløse organisationer kommer repræsentanter fra: Kirkens Korshær, Hus Forbi, Projekt UDENFOR, KFUM, KFUK, Kofoeds skole, SAND, Hjemløse Huset, Missionen blandt hjemløse, OMBOLD, Røde Kors og Frelsens hær.

Praktisk: Arrangementet starter torsdag d. 28. januar kl. 13, hvor organisationerne og de hjemløse mødes med Özlem ved den store trappe uden foran Christiansborg. Først vil hjemløse få en rundvisning og derefter gå op til SF’s gruppeværelse, hvor de vil udarbejde ønskelisten til Socialministeren. Arrangementet slutter omkring kl. 15.

Det er tredje gang, Özlem Cekic inviterer hjemløse og organisationer indenfor til et møde om de hjemløses forhold. Sidste gang var for et år siden. Dengang tog Özlem Cekic de hjemløse med hen til tidligere Socialminister Karen Jespersen, så hun kunne lytte til deres ideer og input.


.

Ingen kommentarer: