onsdag den 19. maj 2010

Asocial pakke fra regeringen bryder skattestoppet...

Regeringens forslag er stærkt asocialt, fordi de mindste indkomster skal betale regningen for regeringens ufinansierede skattelettelser.

Først deler de milliarder ud til skattelettelser til især de velstillede danskere, og regningen for festen må pensionister, arbejdsløse og studerende så betale. Det er simpelthen så groft og fuldstændig socialt uretfærdigt. Jeg er vred helt ned i maven over så usolidarisk et forslag, som det her, siger Jesper Petersen, SF's skatteordfører.

Planen er også et brud på regeringens løfte om skattestop, som nu er brudt to gange bare i maj måned. Først ved at øge afgifterne på alkohol og cigaretter ud over det aftalte i skattereformen. Vel at mærke afgiftsstigninger uden kompensation til danskerne på overførselsindkomst, som altså vil blive ramt relativt hårdest.

Nu bryder de skattestoppet igen, ved at annullere den stigning i topskatten, som skulle komme fra næste år. SF er enige i, at topskatten ikke skal lempes yderligere. Men det er uærligt, at regeringen gør det og samtidig siger, der gælder et skattestop. Man kan ikke stole på regeringen, og skattestoppet er endeligt dødt og begravet, forklarer Jesper Petersen.

Det er kun halvanden måned siden Løkke og DF skældte ud på SF's forslag om at droppe den ekstra lettelse i topskatten fra næste år. Jeg er glad for, at SF's forslag bliver til virkelighed, men synes ikke det her vidner om en regering, der har styr på hvad den selv vil, når så kort efter tid laver en komplet kovending", afslutter Jesper Petersen.

SF opfordrer regeringen til officielt at afsværge sig løftet om skattestoppet - for at få ærlighed og rene linier. Og Venstre opfordres til til at standse tælleren på deres hjemmeside, hvor de opgør skattestoppets levetid. Med dagens pakke må tælleren sættes i stå.
.

Ingen kommentarer: