torsdag den 27. maj 2010

Handicappede skal betale for regeringens og DF`s politik.... Det er asocialt...

Regeringen og Dansk Folkeparti har ført en uansvarlig politik, hvor et historisk opsving er formøblet på skattelettelser til de allerrigeste. Nu sender de regningen videre til bl.a. de handicappede. Det kan ikke gøres mere asocialt, mener Anne Baastrup SF’s handicapordfører.

Konsekvenserne af regeringens og Dansk Folkepartis politik kommer til at gå hårdt ud over bl.a. handicappede børn. Deres genopretningsplan medfører nemlig, at forældre ikke længere får fuld dækning for tabt arbejdsfortjeneste, når de passer deres syge eller handicappede børn i hjemmet. Det er hamrende uretfærdigt, at forældre, der gør et stor indsats både for deres egne børn, men også sparer kommunerne for et anseeligt beløb, nu skal straffes af regeringen. Det hører ingen steder hjemme, udtaler SF’s handicapordfører Anne Baastrup.

Planen kommer til at betyde, at mange forældre ikke længere har råd til at passe deres børn hjemme, og derfor er nødsaget til at anbringe dem på døgninstitutioner i stedet. I dag får forældre fuld kompensation for tabt arbejdsfortjeneste, i fremtiden kommer der til at være et loft på 19.000 kr.

Når den her plan føres ud i livet, kommer vi til at se en masse forældre, som er nødsaget til at anbringe deres børn i kommunernes institutioner. Det er helt skørt, da man i sin tid netop indførte fuld kompensation for tabt arbejdsfortjeneste for forældre til handicappede for at spare penge på døgnanbringelser. Det er både en urimelig og meget kortsigtet løsning, slutter Anne Baastrup.
.

Ingen kommentarer: