mandag den 2. august 2010

Kommuner skal have hjælp til at investere etisk!

DanWatch siger at kun 15 ud af 38 kommuner udarbejdet en etisk indkøbspolitik, og det på trods af tidligere sager, hvor en kommune havde købt kinesisk granit, der var udvundet under meget kritisable forhold.

Men det er slet ikke tilstrækkeligt, at de udarbejder en etisk politik, hvis de ikke er i stand til at overholde den.

Tidligere har vi oplevet, at selvom man har en etisk politik, kan det være svært at leve op til den. Det kræver mange ressourcer, at følge produkterne helt tilbage til udgangspunktet, og DanWatch har tidligere afsløre fx pædagogernes og lægernes pensionskasser i at investere i klyngeammunition.

SF kræver, at økonomi og erhvervsministeren tager sagen alvorligt, og tilbyder hjælp til virksomheder, kommuner og pensionskasser m.fl., der gerne vil investere eller indkøbe forsvarligt. Som det ser ud nu, er de, der ønsker hjælp, henvist til en lyrisk fristil på Økonomi og erhvervsministeriets hjemmeside.

Regeringen bør i stedet i samarbejde med fx foreninger som DanWatch udarbejde vejledende lister, der løbende kan opdateres, så man kan advare mod uetisk børnearbejde, farligt arbejdsmiljø eller investeringer i fremstilling af våben, Danmark har været med til at forbyde.

SF genfremsætter et B-forslag om emnet til efteråret.
.

Ingen kommentarer: