tirsdag den 17. august 2010

Minister spilede hasard med skatteyernes penge...

Rigsrevisionen peger på alvorlige konsekvenser af beslutningen om at skære i personalet fra dag 1 efter indførelsen af det nye tinglysningssystem. Den oprindelige plan var at høste effektiviseringsgevinsterne efter 3 måneder, hvilket ville give flere ressourcer i en overgangsfase.

SF kræver en forklaring på beslutningerne truffet under tidligere konservative justitsministre.

Almindelige borgere og virksomheder har tabt mere end en milliard kroner på en hasarderet implementeringsplan, hvor risikoen var kendt og godkendt på højeste politiske plan. Det er yderst belastende for de skiftende konservative justitsministre, siger SF's retsordfører Karina Lorentzen Dehnhardt, der vil kalde den siddende justitsminister i samråd.

Ministeren må forklare, hvorfor man pludselig mente, det kunne lade sig gøre at høste gevinsterne på personalebesparelser 3 måneder tidligere end planlagt. Det minder om et uigennemtænkt hasardspil, der i sidste ende har kostet skatteyderne over en milliard kroner, siger SF's Karina Lorentzen Dehnhardt.

SF noterer sig samtidig Rigsrevisionens alvorlige kritik af domstolsstyrelsen .

Det viser, at projektstyringen på mange måder har været mangelfuld. Hvad konsekvenserne bliver, kan jeg ikke sige. Men det er bestemt en alvorlig sag, vi vil følge tæt, lover retsordfører Karina Lorentzen Dehnhardt.

.

Ingen kommentarer: