tirsdag den 5. oktober 2010

Mere EU i Folketinget...

Når Folketingsåret skydes i gang tirsdag, vil EU komme til at fylde væsentligt mere på Christiansborg. Fremover er EU-sager nemlig blevet en fast del af alle fagudvalgenes arbejde. Blandt de danske EU-parlamentarikere glæder man sig.

Det synes måske ikke af meget, men det er faktisk et stort skridt fremad, som vi har ønsket længe, og nu bliver det endelig virkelighed, siger Venstres næstformand i Europa-Parlamentets Kulturudvalg, Morten Løkkegaard.


EU foregår ikke bare i Bruxelles, men er selvfølgelig også en del af hverdagen for lovgiverne i Danmark. Derfor er det helt naturligt, at alle Folketingets udvalg får EU på dagsordenen regelmæssigt.

Det er Lissabontraktaten, som formelt set lægger op til en øget inddragelse af de nationale parlamenter. Formålet med den obligatoriske ordning er at give fagudvalgene større ejerskab i de sager, som de inddrages i. Det enkelte fagudvalg får bl.a. mulighed for at udpege et medlem, der fremlægger udvalgets udtalelse i Europaudvalget.

Vi kæmper i Venstres gruppe i Europa-Parlamentet hårdt for at skabe større sammenhæng mellem Bruxelles og Christiansborg, så vores forventning med den nye ordning er, at vi får en meget mere fælles dagsorden med folketingsmedlemmerne. Det vil hjælpe både i lovgivningsarbejdet og i den politiske debat om EU, slutter Morten Løkkegaard.
.

Ingen kommentarer: