tirsdag den 19. oktober 2010

moskéer Nej tak..Danmark bør følge Norges...

Det her er helt klart noget, som vi skal se nærmere på. Siger Martin Henriksen som reaktion på, at Norges regering nu melder ud, at man ikke vil være med til, at Saudi-Arabien betaler for moskeer i Norge.
Norges begrundelse er, at der ikke er religionsfrihed i Saudi-Arabien, og at det i landet er strafbart at etablere kristne trossamfund. Martin Henriksen (DF) vil bede den danske regering om at lade sig inspirere af meldingen fra Norge.

- Når Norge på denne måde kan sige fra til finansiering fra Saudi-Arabien, så kan Danmark selvfølgelig også. Lige som vi også bør sige nej til finansiering fra Iran. Det kan godt være, at de øvrige partier i Danmark er ligeglade med, hvor pengene til moskébyggerierne kommer fra, men det er vi altså ikke.

Hvis det er religiøse fanatikere, der står bag finansieringen, så føler jeg mig overbevist om, at de vil få indflydelse på, hvad der foregår i moskéen. Og det kan meget vel være en indflydelse, der vil skade integrationen, og som i værste fald kan føre til terror, siger Martin Henriksen.

Der er i øjeblikket planer om at bygge moskéer i flere danske byer. Blandt andre København, Århus og Slagelse.

- Regeringen bør som minimum sikre sig, at finansieringen til disse moskéer ikke kommer fra de fundamentalistiske regimer i Saudi Arabien og Iran, lige som vi også skal afvise, at penge til moskébyggeri i Danmark kommer fra fonde eller rigmænd fra disse lande, siger Martin Henriksen, der gerne ser et forbud mod stormoskéer i Danmark.
.

Ingen kommentarer: