torsdag den 7. oktober 2010

Pernille Frahm...Det viser, at han lever i Danmark af i går...

Kulturordfører Pernille Frahm, ønsker, hun havde to hoveder at tage sig til efter Lars Løkkes åbningstale til folketinge.

På trods af, at flere og flere i erhvervslivet nu anerkender kunst som en vigtig branding og eksportvare for Danmark, på trods af, at forskere kan påpege kulturens positive indflydelse på Danmarks økonomi i almindelighed og for udkants Danmarks situation i særdeleshed og på trods af vores viden om kultur og kreativitets betydning for børns læseindlæring i folkeskolen, har statsministeren alligevel ikke brugt et eneste ord på kultur i sin åbningstale.

Det viser, at han lever i Danmark af i går.

I fremtiden skal vi leve af blandt andet de kreative talenter. Hvordan man forestiller sig at styrke dem, uden at styrke kunst og kultur, er en gåde.

I SF har vi valgt at styrke kulturen med 120 mio. i vores forslag til finanslov, som er fuldt finansieret. Regeringen har valgt at spare et samlet beløb, der kommer op i nærheden af 100 mio. – heraf de 42 mio. på de såkaldte frie tipsmidler.

Forskellen mellem regeringen og oppositionen er således omkring 200 mio.
Det er markant, men det mest markante er dog, at regeringen ikke forstår, hvordan kunstens og kulturens styrker er en ressource, og at investeringer heri kommer mangfoldigt igen.

.

Ingen kommentarer: