torsdag den 14. oktober 2010

Krigsvetaraner få særbehandling i Regeringens veteranpolitik...

Regeringen har lige fremlagt sin nye veteranpolitik, som indeholder flere gode takter. Men SF’s handicapordfører Anne Baastrup mener ikke, der skal gælde særlige regler for krigsveteraner med handicap. Der skal være lige muligheder for alle mennesker med handicap.
Det er vigtigt, at vi anerkender det store stykke arbejde, vores udsendte soldater gør for landet, men jeg er kritisk over, at der skal gælde særlige forhold for hjemvendte soldater med handicap, som regeringen her lægger op til”, udtaler Anne Baastrup og fortsætter:

Skal der være bedre vilkår for folk, der mister et ben i Afghanistan end for folk, der har mistet et ben i trafikken? Er det vigtigere, at veteraner med Posttraumatisk stresssyndrom bliver behandlet hurtigere, end børn med psykiske lidelser, der kan risikere at vente flere år på behandling, spørger Anne Baastrup.

Vi har et ligebehandlingssystem i Danmark, der betyder, at alle, der har behov for hjælp, har ret til at få det. Det virker som om regeringen helt har glemt det. Men det kan ikke nytte noget, at vi går ind og forfordeler nogle grupper frem for andre, slutter Anne Baastrup.
.

Ingen kommentarer: