lørdag den 30. oktober 2010

Vi vil sikre virksomheder, der tager imod virksomhedspraktikanter...

Vi vil sikre klare regler for forsikringsansvar i forbindelse med virksomhedspraktik. Det sker på baggrund af dagbladet BT’s afdækning af, at en arbejdsgiver står med regning på 170.000 kr. efter fejl begået af virksomhedspraktikant.

SF’s Karsten Hønge, der er medlem af arbejdsmarkedsudvalget, reagerer på den ulykkelige situation en akvarieejer fra Ikast er havnet i efter, at hverken Ikast-Brande Kommune eller kommunens forsikringsselskab vil udbetale erstatning for tab som en virksomhedspraktikant har påført firmaet.

Brugt på den rigtige måde kan virksomhedspraktik være vejen til at få fodfæste på arbejdsmarkedet. Men hele den ordning risikere at forsvinde, hvis ikke arbejdsgiveren har sikkerhed for at eventuelle tab bliver dækket af den kommune, der henviser den ledige, siger Karsten Hønge.

Jeg har i dag indkaldt beskæftigelsesministeren i samråd. Vi kan ikke leve med, at det er så risikabelt for arbejdsgiverne, da det vil stoppe meget af den indsats, der er i dag for at få flere i beskæftigelse, siger Karsten Hønge.

Problemet ser ud til at være større end denne enkelte sag. Jeg har tidligere stødt på en lignende sag fra Svendborg. Det er derfor tydeligt, at vi må kigge på om reglerne er de rigtige, slutter Karsten Hønge.

.

Ingen kommentarer: