onsdag den 3. november 2010

Danmark sender nordiske statsborgere hjem...

Nordisk Råd: Jeg er ikke i tvivl om, at den famøse sag, hvor Danmark hjemsender nordiske statsborgere, hvis de f.eks. får brug for kontanthjælp, er en sag, som Nordisk Råds Kontrolkomite bør se nærmere på, udtaler Kristen Touborg, der er medlem af Kontrolkomiteen for Den venstresocialistisk Grønne gruppe i Nordisk Råd.

Vi har i dag oplevet en glødende debat på Nordisk Råds 62. session på Island, hvor Danmarks særprægede enegang kom under hård beskydning fra de andre nordiske lande.

Derfor er det – efter min opfattelse - en oplagt sag, som vi må se på i Kontrolkomiteen, ikke mindst fordi det hører under Kontrolkomiteens arbejdsområde at svare på spørgsmål om tolkninger af aftaler om nordisk samarbejde, Nordisk Råds arbejdsordning og andre interne bestemmelser, fortsætter Kristen Touborg.

Det er lige præcis sådan en sag, der kan være med til at lægge gift for det nordiske samarbejde.


Her er det den Finske Formand for Medborger- og forbugerudvalget som trykker til


Derfor vil jeg gøre mit til – via arbejdet i Kontrolkomiteen – at Danmark kan vende tilbage til normaltilstanden i det nordiske samarbejde, som vi i Den Venstresocialistiske Grønne gruppe sætter stor pris på, slutter Kristen Touborg.


Foto:Nordenorg.
.



Ingen kommentarer: