fredag den 19. november 2010

Myndighederne vil rode i din skraldespand eller Nej Tak...

Vi er som udgangspunkt positive over for en undersøgelse af madspild, men kræver nu at få sikkerhed for, at en kommende undersøgelse foregår på en måde, så ingen borgeres privatliv krænkes. Myndighederne skal ikke - uanmeldt - rode i folks skraldespande.
Det understreger Konservatives forbrugerordfører, Carina Christensen, der er stærkt bekymret over, at Miljøstyrelsen lægger op til at undersøge affald fra hundredvis af danske husstande, uden at borgerne på forhånd er blevet orienteret.

Undersøgelsen skal kortlægge husstandenes madspild med det formål at få danskerne til at ændre adfærd og smide mindre mad ud - i gennemsnit smider hver dansker årligt 63 kilo mad ud.

Konservatives forbrugerordfører støtter bestræbelserne på at reducere madspildet, men der bør være grænser for, hvilke metoder der anvendes, pointerer hun.

Vi skal have sikkerhed for, at borgerne har mulighed for at sige nej tak til at deltage i undersøgelsen på samme måde, som vi har mulighed for at sige nej til at deltage i andre undersøgelser. Det må være muligt at undersøge danskernes madspild som et afgrænset forsøg, hvor folk på forhånd har sagt ja til at deltage, siger Carina Christensen.
Arkivfoto
.

Ingen kommentarer: