fredag den 26. november 2010

Dansk mad skal til tops i Hirtshals...

Dansk madkultur skal løftes, og fødevareerhvervet styrkes. Det er målet med Danmarks nye Madeksperimentarium, der placeres i Roskilde med satellit i Hirtshals med fokus på fisk.Konservatives fødevareordfører Tage Leegaard glæder sig over, at madtemplet nu bliver en realitet.

Madeksperimentariet MadX skal være Europas spydspids med uddannelse, gastronomi og innovation af mad og måltider og højne den internationale interesse for dansk madkultur og kvalitetsfødevarer.
Jeg ser store muligheder i MadX, der som et europæisk fyrtårn inden for udvikling og nytænkning omkring mad, skal skabe synlighed omkring dansk madkultur - også internationalt. Madeksperimentariet skal være med til at øge danskernes viden om mad og dermed højne vores kvalitetsbevidsthed og give os sundere spisevaner. Det vil gavne den danske fødevareproduktion og forhåbentlig på lang sigt også danskerne helbred, siger Tage Leegaard.
I alt otte kommuner havde lagt billet ind på at blive hjemsted for MadX, og Tage Leegaard er glad for, at både Jylland og Sjælland tilgodeses med den valgte kombi-placering.

Når det nu ikke blev Aalborg, er jeg som nordjyde glad for, at Nordsøen Forskerpark i Hirtshals med deres store fiskeekspertise i samarbejde med Aalborg Universitet og Fiskens Hus i Danmark får ansvaret for fiskedelen i bestræbelserne på at udbrede det morderne dansk-nordiske køkken,”siger Tage Leegaard.

Den nye store satsning inden for udvikling af god mad og spændende kogekunst er et led i regeringens Grøn Vækst-plan.
.

Ingen kommentarer: