lørdag den 22. januar 2011

Flåden skal sætte hårdt ind mod piraterne...

Søren Espersen, udtrykker fuld opbakning til den sydkoreanske flåde, der i en befrielsesaktion af et af sine skibe satte hårdt mod hårdt og befriede sit eget lands statsborgere fra en gruppe somaliske pirater.
Søren Espersen opfordrer den danske flåde til at følge i sydkoreanernes fodspor og sætte hårdt mod hårdt i kampen mod pirateriet bl.a. ved at affyre varselsskud mod piraterne. Samtidig vil vi have stationeret danske specialstyrker på særligt udsatte skibe, der påsejler Aden-bugten.

Jeg har med tilfredshed noteret mig, at den sydkoreanske flåde, i en befrielsesaktion vendt mod somaliske pirater, ved at gå til angreb på piraterne, fik befriet hele besætningen på et af sine skibe. Den fremgangsmåde vil givetvis gøre, at pirater vil afholde sig fra at forsøge at kapre et skib udstyret med det sydkoreanske flag en anden gang. Det er efter bedste overbevisning nødvendigt at sætte hårdt mod hårdt i forhold til de somaliske pirater, hvis fænomenet skal bringes til ophør, hvilket søværnet bør lade sig inspirere af, siger Søren Espersen.

Det om sig gribende pirateri i Aden-bugten og andre udsatte steder, bør være højt prioriteret i den aktivistiske danske udenrigspolitik. Vi vil derfor indgå i en drøftelse med regeringen om at opprioritere flådens generelle indsats i Aden-bugten. Samtidig stiller Dansk Folkeparti forslag om, at danske specialstyrker udstationeres på særligt udsatte danske handelsskibe, ligesom vi i øvrigt kender det fra den civile luftfart, hvor såkaldte air marshals er ombord på ruteflyene, siger Søren Espersen.

Den danske søværn blev oprindeligt etableret som en støtte til den danske handelsflåde, som et værn mod pirateri. Dansk Folkeparti vil som følge af det forøgede pirateri prioritere en oprustning af det danske søværn, hvis historiske rolle synes at have fået fornyet relevans, slutter Søren Espersen.
.

Ingen kommentarer: