tirsdag den 18. januar 2011

Specialuddannede politibetjente skal jage hadforbrydere...

Vi foreslår, at der oprettes en ny politienhed, som skal hjælpe med at opklare forbrydelser, hvor det er offerets religion, hudfarve eller seksualitet, som er årsag til forbrydelsen. Forslaget kommer efter oplysninger om, at antallet af hadforbrydelser mod danske jøder er stigende.

Hadforbrydelser rammer fuldstændig vilkårligt. Personer som er i fare udelukkende på grund af deres udseende eller overbevisning. Det er uacceptabelt,” siger SF’s ligestillingsordfører Kamal Qureshi.

Gerningsmænd slipper for billigt
Justitsministeriets offerundersøgelser vurderer, der hvert år er ca. 16.000 danskere, som udsættes for en voldelig hadforbrydelse. Men ved sidste opgørelse blev kun 10 gerningsmænd anklaget efter den den særlige paragraf, som medfører strafskærpelse, når der er tale om en hadforbrydelser.

Antallet af registrerede sager er langt fra dækkende for det antal af hadforbrydelser, der begås i Danmark. Manglende registrering betyder, vi ikke ved, hvor vi skal sætte ind, siger SF's Kamal Qureshi

Den centrale enhed skal have specialiseret personale, som yder rådgivning til politi og anklagemyndighed omkring efterforskning og forberedelse af retssager i forbindelse med hadforbrydelser.

.

Ingen kommentarer: