lørdag den 15. januar 2011

Stop SU til udlændinge...

Uddannelsesordfører Marlene Harpsøe foreslår nu, at statens uddannelsesstøtte helt sløjfes til ikke-danske statsborgere. Det sker i lyset af, at udgifterne på kun otte år er fordoblet. Til gengæld vil Dansk Folkeparti droppe de af regeringen foreslåede besparelser på SU’en til hjemmeboende på ungdomsuddannelserne.

Der er ingen mening, at vi giver uddannelsesstøtte til udlændinge, mens de opholder sig i Danmark. Et er at vi stiller uddannelsespladser til rådighed for udlændinge – det kan der nok være fornuft i – men at vi ligefrem betaler udenlandske studerende for at optage pladser på uddannelserne fra danske elever, det er hul i hovedet, siger Marlene Harpsøe fra DF.

Venstres SU-ordfører, Sophie Løhde, har tidligere foreslået det samme, men er nu at dømme efter udtalelser i Jyllands-Posten tilsyneladende på tilbagetog.

Jeg tror det bliver meget vanskeligt at skelne mellem udenlandske statsborgere, der har boet i Danmark op til de begynder på deres uddannelse i Danmark, og udenlandske statsborgere, der kommer hertil for at studere. Vi kan lige så godt slå en streg i sandet og sige, at kun danske statsborgere får SU, siger Marlene Harpsøe fra DF.

Marlene Harpsøe mener til gengæld, at regeringens foreslåede besparelser på uddannelsesstøtte til ungdomsuddannelserne kan sløjfes.

Der er mange på ungdomsuddannelserne f.eks. i udkantsområderne, som har relativt store udgifter til transport, som SU’en blandt andet skal betale, så det er en rigtig dårlig idé at afskaffe det, som lidt hånligt kaldes cafépengene. Ved afskaffelsen af SU til udlændinge får vi et bidrag på omkring 300 mio. kr. til finansiering af regeringens SU-reform uden at det berører danske unge, og det bidrag synes jeg selvfølgelig vi skal tage med, siger Marlene Harpsøe.

.

Ingen kommentarer: