torsdag den 20. januar 2011

Veto mod optagelse af Rumænien og Bulgarien i Schengen 1. marts...

Venstres gruppe i Europa-Parlamentet opfordrer den danske regering til at nedlægge veto mod optagelse af Rumænien og Bulgarien i det Europæiske Schengen samarbejde, som bl.a. betyder afskaffelse af den stationære grænsekontrol. Planen er, at begge lande skal optages i Schengen til marts, men det er de slet ikke klar til, mener Venstre.

- Rumæniens præsident Traian Basescu indrømmede i går på et kabinetsmøde i Bukarest, at landet er bagefter med den planlagte justitsreform, som er forudsætningen for optagelse i Schengen.

Herudover er det åbenlyst, at ingen af de to lande har gjort tilstrækkeligt ved den omfangsrige korruption og organiserede kriminalitet, som hærger i landene. Det er alt for nemt for kriminelle at bestikke rumænske og bulgarske myndigheder, herunder politi.

Derfor vil det på nuværende tidspunkt være fuldstændigt uforsvarligt at optage de to lande i det åbne grænsesamarbejde. Det handler også om Danmarks indre sikkerhed, og derfor må regeringen trække i nødbremsen, siger Venstres gruppeformand i Europa-Parlamentet, Jens Rohde og påpeger, at Tyskland og Frankrig har lignende overvejelser.

EU´s indenrigsministre skal på rådsmødet den 24-25. februar diskutere Kommissionens evalueringsrapport om de to lande. Regeringen bør allerede nu sende et klart signal om, at man vil trække i nødbremsen.

- 1. marts er helt uacceptabelt, og det er slet ikke tid at sætte en ny dato endnu, siger Jens Rohde.
Schengen består i dag af 25 lande, herunder 22 EU-medlemmer. England, Irland, Rumænien, Bulgarien og Cypern står uden for samarbejdet. Uden for EU er Norge, Island og Schweiz optaget i Schengen.

.

Ingen kommentarer: