tirsdag den 8. januar 2008

Bestialske hestetransporter


Christian H. Hansen, er rystet efter at være blevet konfronteret med finske optagelser af forholdene for heste under transport fra Polen til Italien. Vi kræver derfor nu, at justitminister Lene Espersen tager sagen op på det næste ministerrådsmøde.

Det er fuldkommen uacceptable forhold, der viser, at der i disse østlande hersker en helt utilstedlig mentalitet i forhold til, hvordan man behandler dyr. Det er amoralsk, hæsligt og barbarisk - og det må ganske enkelt ikke finde sted inden for EU´s grænser.

- Vi kan ikke i Danmark stiltiende se til, at den slags dyretransporter får lov til at finde sted inden for EU, som vi jo også er medlemmer af. Det er noget af det værste, jeg har set i min tid som ordfører, og det siger ikke så lidt, at transporterne tilsyneladende tilrettelægges på en sådan måde, at man undgår kontrol i lande, der anser for relativt restriktive i forhold til kontrollen som f.eks. Østrig.

Vi må kunne gå ind og pålægge de pågældende transportører, at de tager den mest direkte rute til slagterierne. Men det hjælper selvfølgelig kun på de transporter, der går til vesteuropæiske lande. Derfor skal der også gribes ind over for de østeuropæiske lande. Jeg mener ikke, at lande, der udviser sådan en forsømmelighed over for dyrenes vilkår overhovedet har en plads i EU. Det er en utrolig primitiv måde at tænke på, når man ser igennem fingrene med sådanne gruopvækkende forhold, og der hviler et meget stort ansvar på Italiens skuldre i denne sag.

- Italien er et af de lande, der har været med i EU fra begyndelsen - og alligevel ser de Italienske myndigheder igennem fingrene med, at der ankommer dyr til italienske slagterier i den tilstand. Lene Espersen må simpelthen tale dunder til sin italienske kollega. Han og de østeuropæiske ministre burde skamme sig. Endnu en gang kan vi konstatere, at dyrevelfærd i EU er en by i Rusland, afslutter Christian H. Hansen dyrevelfærdsordfører (DF)
Foto: D.V.F

Ingen kommentarer: