torsdag den 24. januar 2008

Fugleinfluenza i udlandet


Storbritannien:
den 17. Januar: Eu- Kommissionen har meddelt, at en 4. svane fra det område, hvor de tre andre svaner er fundet smittede i Chesil Beach, Dorset, også er konstateret smittet med højpatogen H5N1.

Den 10.Januar indberettede de engelske veterinærmyndigheder fundet af højpatogen H5n1 i tre vilde svaner. Disse er blevet undersøgt som en del af rutineovervågningen for fugleinfluenza af døde vilde fugle. Svanerne er alle blevet fundet i Chesil beach området i Dorset, som er et fuglereservat ved englands sydkyst. Kontrol og overvågnings område for vilde fugle er blevet oprettet omkring fundstedt.

Portgal:
Der 4. Januar har de portugiske veterinærmyndigheder rapporteret, at der i mafra er konstateret lavpatpogen fugleinfluenza af typen H5 i en slagtekyllingebesætning med 27.315 dyr. besætningen ligger 350 meter fra det agerhønsopdræt med 10.000 dyr, der blev konstateret smittet i december 2007.

Fugleinfluenza i andre lande.

Tyrkiet:
Den 22. januar har EU-Kommissionen meddelt, at der er konstateret udbrud af højpatogen fugleinfluenza af typen H5N1 i en baggårdsfjerkræflok i det nordlige Tyrkiet i Zonguldak provinsen ved Sortehavet.

Ukranie:
Den 21 Januar har ambassaden i kiev meddelt, at der er rapporteret om udbrud af højpatogen fugleinfluenza af typen H5N1 i et hønseri i Krasnohvardiisk-distriktet på krim. Der er aflivet 25.000 kyllinger


Foto:T.G.



Ingen kommentarer: