tirsdag den 29. januar 2008

Ikke nyt at grønlændere stemmer imod regeringen...


I sit forsøg på at fremstille de grønlandske folketingsmedlemmer i det dårligst mulige lys, lader regeringen som om, det er noget nyt, at den bliver stemt ned i sager om asyl. Men det er bestemt ikke noget nyt.

"Sådan har det været siden 18. maj 2006, hvor jeg selv deltog i forhandlingerne. Allerede dengang slog grønlænderne fast, at netop asylområdet var undtaget fra beslutningen om ikke at blande sig i dansk indenrigspolitik".

Det siger Steen Gade, der tidligere har været SF's asyl- og flygtningeordfører.

"Nu truer regeringen grønlænderne med bloktilskud og forhandlinger om selvstændighed. Det er ualmindeligt råt og beskidt set i lyset af, at regeringen udmærket har vist, hvor de grønlandske folketingsmedlemmer er i denne sag. Det er med andre ord ingen overraskelse for regeringen og Dansk Folkeparti".

"Tværtimod bør Birthe Rønn Hornbech som minister vide dette. Og Inger Støjberg stod jeg direkte overfor i folketingssalen i forhandlingerne 18. maj 2006. Jeg var selv ordfører og var med til at samle det, der dengang var det størst tænkelige mindretal".

"Vi er i disse timer vidner til et ualmindeligt beskidt kapitel i dansk politik, hvor regeringen og Dansk Folkeparti forsøger at sværte to grønlandske folketingsmedlemmer til på et fuldstændig usagligt grundlag. Det er uhørt og nedrigt", siger Steen Gade
Foto:Grønlandsflag

Ingen kommentarer: