mandag den 21. januar 2008

Fremsætter forslag om kniveforbud


Medlem af Restudvalget, Marlene Harsøe, meddeler, at hun agter at fremsætte forslag om et egentlig knivforbud i nattelivet efter norsk model. Meldingen kommer i kølevandet på udmeldinger fra justitminister Lene Espersen om, at regeringen ikke agter at fremsætte forslag om knivforbud.

Vi har fået et klart svar fra justitsministeren - og det har jeg taget bestik om regeringen, siger Marlene Harpsøe, der samtidig under sig over, at regeringen, der så sent som i 2004 ville etablere er knivforbud nu ikke længere er interesseret heri.

Dansk Folkepartis forslag vil læne sig tæt op af norsk lovgivning, der netop forbyder at besidde knive i nattelivet.

Antallet af forbrydelser begået med kniv er drastisk reducret i Norge. Vi bør tage ved lære heraf og gennemføre lignende lovgivning i Danmark, siger Marlene Harpsøe, der ikke har noget til overs for justitsministerens overvejelser om at spejdere og personer, der har indkøbt knive til husholdningsbrug vil blive ramt ved at gennemføre et knivforbud i nattelivet.

Det er jo latterligt. Det er vel de færreste af os, der begiver os i byen med en indbøbspose fra den lokale isenkræmmer indeholdende nyindkøbte knive, og det er meget få knivbevæbnede spejderdrenge, jeg har mødt, når jeg går i byen. Justitsministerens niveau er simpelthen for lavt, og peger på at strafniveauet for at bære kniv naturligvis bør være højt.
- Det er ikke tilstrækkeligt med en bøde, man skal naturligvis i fængsel hvis man bære kniv i strid med forbudet, siger Marlene Harpsøe Dansk folkparti


Foto:MO.J.DA

Ingen kommentarer: