fredag den 7. marts 2008

Sydbank opfordrer tilskattesnyd...


Skatteordfører, Jesper Petersen, anklager Sydbank for at reklamere for skattesnyd og muligheden for at unddrage formuer fra dansk skat i Liechtenstein. Penge, der kunne være brugt på velfærd eller lavere skat på arbejde.

SF foreslår at undersøge transaktionerne mellem Sydbank i Danmark og filialen i Schweiz.
Sydbanks schweiziske afdeling reklamerer for skattely i Liechtenstein på sin hjemmeside.

Interesserede kunder med "et større behov for diskretion" bl.a. som følge af "skattemæssige overvejelser" tilbydes at placere penge i familiefonde, hvor pengene efterfølgende kan trækkes ud, uden det er muligt for skattemyndighederne at opkræve og kontrollere skattebetalingen. Konstruktionen bliver brugt til at snyde den fælles danske skattekasse.

"Jeg er stærkt forarget over Sydbanks markedsføring. Danmark og andre lande har store problemer med de skatteål, der gemmer millioner af kroner fra skattevæsenet. Skattesnyderiet koster vores husholdningskasse millioner af kroner, der i stedet går til kaviar og champagne på sengekanten hos de rigmænd, der snyder deres danske medborgere. Sydbank tilbyder at hjælpe med konstruktioner, der gør skattesvindlen mulig, og på den måde modarbejder banken Danmarks bestræbelser på at komme skattesnyderiet til livs. Det er rystende," siger Jesper Petersen.

Jesper Petersen kritiserer Sydbank i stærke vendinger, og foreslår, at SKAT skal undersøge alle overførsler fra Sydbank i Danmark til filialen i alpelandet. Det kan give tegn på, om der flyttes store summer til Liechtenstein, hvor renterne ikke beskattes i Danmark.

"Sydbank skriver direkte på sin hjemmeside, at skattemæssige overvejelser er et legalt motiv til at placere penge i fonde, hvormed man kan skjule skattepligtige fortjenester. Kunderne overlades til selv at oplyse skattemyndighederne om deres fortjenester, og det ved vi ikke sker i dag. Derfor bør SKAT undersøge pengestrømmene fra Sydbank i Danmark til filialen i Schweiz, så vi i første omgang kan se pengestrømmene mellem bankerne. Giver det anledning til forstærket mistanke, må vi gå videre derfra," siger Jesper Petersen.

"Sydbank skriver end ikke en påmindelse eller opfordring til at gøre opgive korrekte skatteoplysninger - men så ville de måske også miste kunder? Det kan ikke være rigtigt, at danske banker skal reklamere for skattesnyd på den måde," siger SF's skatteordfører, Jesper Petersen.


Modelfoto

Ingen kommentarer: