onsdag den 27. februar 2008

Vil lukke for bistanden til Sudan...


Vi vil smække kassen i for bistanden til Sudan, hvis det står til troende, at den sudanske regering har opfordret til at boykotte danske varer. Det siger udviklingsordfører Tina Petersen.

- Det er helt uacceptabelt, hvis en regering officielt opfordrer til boykot af et land, som endog yder den pågældende stat bistand. Vi skal simpelthen ikke acceptere at være til grin for egne penge, siger Tina Petersen fra Dansk Folkeparti.

Danmarks bistand til Sudan androg i 2006 cirka 130,2 millioner kroner, der dels går til humanitær bistand og dels til såkaldt genopbygningsbistand. Et samlet dansk humanitær- og genopbygningsprogram på 500 mio. kr. for perioden frem til 2009 blev godkendt i november 2005.

- De udmeldinger, der tilsyneladende er kommet fra den sudanske regering kan vi ikke sidde overhørig. Hvis Sudans regering vil opfordre befolkningen til at afstå fra at købe danske varer, så er vi naturligvis heller ikke parate til fortsat at bruge bistandsmidler i Sudan, fastslår Tina Petersen.
Tina Petersen vil allerede i dag rejse sagen over for udviklingsminister Ulla Tørnæs og forventer, at ministeren vil være enig i Dansk Folkepartis melding.

- Vi har klart tilkendegivet, at udviklingsbistanden bør bruges aktivt som et politisk redskab dels i forhold til udbredelsen af demokrati, dels i forhold til, at de lande, som vi giver ulandsbistand naturligvis skal tage imod deres egne borgere, hvis de får afslag på asyl i Danmark og endelig, at der naturligvis bør være et minimum af respekt over for Danmark fra modtagerlandene. At lukke for bistanden for Sudan vil være den logiske konsekvens heraf, fastslår Tina Petersen.
Foto: G.H.L

Ingen kommentarer: