fredag den 22. februar 2008

Fordobler straffen for tvangsægteskaber


Kvinder og piger skal ikke tvinges ind i ægteskab mod deres vilje. Derfor førstebehandler Folketinget i dag fredag et lovforslag, der skal forhøje strafferammen til fire års fængsel for tilfælde af ulovlig tvang, forklarer Venstres retsordfører Kim Andersen:

- Nu fordobler vi strafferammen for tvangsægteskaber. Vi vil sende et utvetydigt signal til de indvandrermiljøer, der stadig praktiserer denne primitive, udanske ægteskabsform: Tvangsægteskaber hører ingen steder hjemme – og slet ikke i Danmark.

- Vi skal ikke lukke øjnene og blive bløde i knæene, når visse fanatiske indvandrermiljøer forsøger at legitimere tvangsægteskaber under henvisning til "respekten for andre kulturer og skikke". Det er forkert, forkasteligt og et fundamentalt overgreb på friheden at tvinge mennesker ind i et ægteskab. Ægteskab skal indgås af fri vilje – ikke af simpel tvang.

- Regeringen har allerede strammet op for at forhindre tvangsægteskaber. Vi har blandet andet indført 24-års-reglen og tilknytningskravet. De nuværende regler virker – flere unge med indvandrerbaggrund får en uddannelse og et arbejde og bliver gift med personer, der er bosat her i landet. Fordoblingen af straffen for tvangsægteskaber vil forstærke den positive udvikling.

Ingen kommentarer: