lørdag den 16. februar 2008

Bandeoptøjer i hele landet...


Lovgivningen skal indrettes på bandeoptøjer siger retsordfører, Peter Skaarup, og går til justitsminister Lene Espersen (K) med krav om at øge strafferammen for deltagelse i organiserede optøjer. Samtidig ønsker Dansk Folkeparti højere straffe for brandstiftelse. Det skal være en skærpende omstændighed at deltage i og opfordre til optøjer.

Politi og brandvæsen er i disse dage ofte magtesløse over for de heftige angreb fra indvandrerbøllerne, fordi de rent strafferetligt sjældent kan retsforfølges, fordi kastede brosten skal have ramt sit mål, før der kan føres en sag mod pågældende stenkaster. Her skal lovgivningen forstærkes, både når det gælder bevisets stilling og når det gælder straframmer.

- Det er helt og aldeles uacceptabelt, at grupper af unge mennesker tydeligvis koordinerer voldsomme og farlige angreb på det danske samfund, ganske umotiveret og med det ene formål at ødelægge og hærge. Vi er nødt til at se på, om vi ikke meget hurtigt kan ændre strafferammen, således at vi kan gribe mere effektivt ind over for den type kriminalitet, som gadeoptøjer er, siger Peter Skaarup.

- Vi fordømmer på det kraftigste de organiserede optøjer og ser med stor bekymring på, at centre for viden og dannelse angribes og vandaliseres af bøller, som det også sås under ungdomshusurolighederne. Den danske straffelov er endnu ikke gearet til at forsvare os mod bandeoptøjer, hvilket derfor bliver en høj prioritet for Dansk Folkeparti nu, slutter Peter Skaarup.
Foto: K.L.MO

Ingen kommentarer: