lørdag den 9. februar 2008

Ansvarlig finanslov med det rette balancepunkt...


Regeringens finanslovforslag sikrer fortsat vækst og fremgang, når det gælder den offentlige sektors investeringer og service til borgerne. Men den lægger samtidig en lille dæmper på væksten, så vi ikke sætter den økonomiske fremgang over styr.

Det er ansvarlig økonomi, der sikrer den fremtidige udvikling af velfærden. Det siger den konservative finansordfører, Lars Barfoed, i en kommentar til regeringens finanslovforslag for 2008.

De senere års økonomiske udvikling i Danmark har været fantastisk positiv. Velstanden er steget. Der har været råd til både at styrke den offentlige service til borgerne og samtidig nedsætte skatten på arbejde. Og beskæftigelsen har aldrig været større.

"Men risikoen for, at væksten bliver så kraftig, at vi kommer til at mangle arbejdskraft er stor, og det ville sætte en stopper for den positive udvikling. Det er en vanskelig balance, men med finanslovforslaget rammer vi netop det balancepunkt, hvor fra vi kan videreføre en stærk og robust dansk økonomi," fastslår Lars Barfoed og understreger:

"Nu gælder det om at skaffe et så bredt flertal som muligt for finansloven. Ikke mindst skal vi forhandle jobplanen og kvalitetsreformen på plads – dels for at sikre et tilstrækkeligt udbud af arbejdskraft og dels for at sikre fortsat styrkelse af kvaliteten i den offentlige sektor."
Foto:skatdk

Ingen kommentarer: