torsdag den 4. september 2008

STOP afhængigheden af Rusland


"Rusland er uforudsigeligt og man ved aldrig, hvem som er den næste, der står for skud. For at undgå at det i fremtiden bliver EU, må vi gøre noget nu" udtaler Konservatives EP-medlem Christian Rovsing.

"Rusland er EU´s vigtigste energileverandør, og det er problematisk med en så stor afhængighed af ét land. Især når dette land bruger energiforsyninger som udenrigspolitisk magtvåben og ikke respekterer demokratiske naboer, som invasionen af Georgien viste. Rusland er uforudsigeligt og man ved aldrig, hvem som er den næste, der står for skud. For at undgå at det i fremtiden bliver EU, må vi gøre noget nu" udtaler det konservative medlem af Europa-Parlamentet, Christian Rovsing.

Georgien er en vigtig samarbejdspartner for EU´s energisikkerhed, da Georgien kan udgøre et alternativ til transport af energi gennem Rusland. EU´s behov for import af energi vil kun blive større i fremtiden, derfor bliver vi nødt til at sikre energileverancer udenom Rusland indtil EU på sigt kan blive selvforsynende med energi.

Christian Rovsing forventer derfor, i lyset af den russiske okkupation, at EU forpligter sig politisk såvel som budgetmæssigt til at gennemføre Nabucco-rørledningsprojektet. Dette rørledningsprojekt vil gå gennem georgisk territorium og sikre EU energileverancer uden om Rusland. Et projekt som kan være med til at reducere EU´s energiafhængighed af Rusland.
.

Ingen kommentarer: