onsdag den 3. september 2008

Uden aftale om Femern Bælt-forbindelse


Dansk Folkeparti tilslutter sig ikke aftalen om Femern Bælt-forbindelsen. Det sker ikke ud fra en principiel modstand mod en fast forbindelse om Femern Bælt, men alene på grund af betingelserne for aftalen, understreger trafikordfører Kim Christiansen.

- Den løsning, som et flertal i Folketinget er nået frem til omkring etableringen af en fast forbindelse over Femern Bælt, svarer til at sælge elastik i metermål. Man ved ikke om broen kommer til at koste 40 eller 50 mia. kr., og vi ved ikke, hvilken broløsning det ender med, siger Kim Christiansen, der dermed hentyder til, at det endnu er uafklaret om den billigste løsning en såkaldt skråstagsbro er forsvarlig under hensyntagen til skibsfarten.

- Dansk Folkeparti har to gange foreslået at genforhandle den oprindelige aftale med Tyskland om etablering af Femern Bælt-forbindelsen. Det er ikke rimeligt at hele finansieringen for broforbindelsen kommer til at hvile på danske skuldre. Der burde have været en anden fordelingsnøgle. Selvom broen skal være brugerfinansieret, så kan den i sidste ende gå hen og blive så dyr, at regningen havner hos de danske skatteydere, og det kan vi ikke acceptere.

- Der er ganske enkelt så stor usikkerhed forbundet med det her projekt, at vi umuligt kan tilslutte sig det. Kim Christiansen peger samtidig på, at Dansk Folkeparti hellere havde brugt energi og kræfter på at forbedre infrastrukturen i Danmark.

- Vi har mange infrastrukturelle udfordringer i Danmark. Det synes jeg, vi skulle have fokuseret på før, vi kastede os over et prestigeprojekt, som i første række kommer svenskere og tyskere til gavn, fastslår Kim Christiansen.

Ingen kommentarer: