lørdag den 27. september 2008

STOP for transfedtsyre i maden nu


Kunstige transfedtsyrer skal udfases i Europa, siger Venstres medlem af Europa-Parlamentet, Niels Busk, som reaktion på Kommissionens hvidbog om ernæring. Europa-Parlamentet bakker op om kravet, som blev vedtaget af et flertal under dagens afstemning.

- Danske forskere har bevist, at transfedtsyrer skader menneskekroppen og øger risikoen for hjerte-kar-sygdomme. Derfor bør mængden af transfedt i fødevarer reduceres til et minimum. I Danmark har fødevarer med mere end 2 % transfedtsyrer i fedtet været forbudt siden 2004. Og dette bør være gældende i hele EU.

- Hidtil har de enkelte lande selv kunne sætte grænsen for, hvor meget transfedt man tillod i madvarer. Danmark er det eneste land, som har forbudt mere end 2 % transfedtsyrer, men flere lande overvejer at følge efter.

- De samme forskere fandt endvidere frem til at indholdet af transfedtsyrer varierede voldsomt i fastfood i forskellige lande. Det fik efterfølgende McDonalds til at fjerne transfedt fra sin mad i Europa og USA. Det viser jo, at det godt kan lade sig gøre. Det er på høje tid, at den danske lovgivning overføres til hele EU afslutter Niels Busk.
.

Ingen kommentarer: