onsdag den 14. april 2010

Beskæftigelsesministeren mener ikke, at fyring af gravide er vigtigt...

I et samråd i arbejdsmarkedsudvalget i dag understregede beskæftigelsesministeren, at hun på ingen måde finder stigningen i fyringer af gravide alarmerende.

Det er fuldstændig uforståeligt, at beskæftigelsesministeren ikke tager tallene alvorligt, siger Socialdemokraternes ligestillingsordfører Julie Rademacher.

Ministeren har ifølge Julie Rademarcher forsøgt at nedtone tallene, som hendes eget ministerium har lavet. Her står der blandt andet, at flere arbejdsgiver- og lønmodtagerorganisationer oplever markante stigninger i afskedigelser af gravide, men også flere fædre på barsel får en fyreseddel.
Men det er ikke det værste. Det værste er, at ministeren ikke har tænkt sig at tage flere tiltag for at komme problemet til livs. På trods af, at ministeren selv har bedt sine embedsmænd om rapporten, mener hun, lige som resten af regeringen, at når der kommer en rapport, der understreger, at de forskellige ministerier kunne gøre det bedre, arkiveres den lodret, eller den tales ned, siger Julie Rademacher.

Det er simpelthen ikke godt nok. Vi vil gerne, at arbejdsgiverne straffes hårdere, hvis de fyrer folk pga. graviditet eller barsel. Når vi gerne vil have flere mænd på barsel, og at vi generelt får flere børn i Danmark, må vi sikre, at samfundet også giver plads til det, siger Julie Rademacher.

Foto: Torsten Graa

Ingen kommentarer: