torsdag den 8. april 2010

Østeuropæiske bander har udset Danmark som mål...Straffen skal fordobles...

Dansk Folkeparti foreslår nu en lovændring, der vil betyde, at købere af stjålne varer straffes langt hårdere, end det er tilfældet i dag. Det sker i forlængelse af justitsminister Lars Barfoeds (K) præsentation af en ny pakke med tiltag, der skal styrke indsatsen mod indbrud i private hjem.

En pakke, som retsordfører Peter Skaarup, generelt hilser velkommen. Dog mener Peter Skaarup, at den foreslåede forhøjelse af straffen til professionelle hælere er for lav. I justitsministerens oplæg lægges der op til, at straffen bliver øget med en tredjedel.

Og det er for mig at se at tage en tredjedel af et skridt i den rigtige retning. Jeg mener, at straffen simpelthen skal fordobles. Som det er i dag, er straffen for hæleri den samme som for tyveri eller for indbrud, og eftersom at hæleren så at sige er årsagen til, at tyven kan komme af med sine tyvekoster, kan vi med en hårdere straf til hælerne mindske antallet af indbrud. Dels vil nogle hælere sidde bag tremmer i længere tid, og dels vil nogle hælere forhåbentligt holde helt op med at købe stjålne ting. Dermed bliver det mindre lukrativt og mindre attraktivt for tyven at begå indbrud og stjæle, siger Peter Skaarup.

Antallet af indbrud i private hjem er steget med 50 procent siden 2006.
Vi må og skal have gjort noget ved dette uvæsen. Det er jo en modbydelig oplevelse for de borgere, som det går ud over. Det er jo ens private hjem, der bliver krænket, siger Peter Skaarup.

Peter Skaarup vil også have en skærpelse af straffen over for indbrudstyve, ligesom grænsekontrollen skal skærpes.

Vi kommer ikke uden om, at østeuropæiske bander har udset sig Danmark som et nemt mål. De kommer simpelthen til landet for at stjæle. Det er alt fra indbrud i private hjem til at stjæle airbags fra biler. Det er ofte nøje planlagt og organiseret, og det skal vi også gribe ind overfor, siger Peter Skaarup.
.

Ingen kommentarer: