onsdag den 28. april 2010

EU: DI bør glæde sig over sejr til forbrugerne...Men Nej

Medlem af EU-Parlamentets fødevareudvalg, Anna Rosbach, konstaterer, at forbuddet mod kødklistret Thrombin er en sejr for forbrugerne og stiller sig samtidig undrende over Dansk Industris (DI) ærgrelse over, at forskellige stykker kød ikke må klistres sammen.

Jeg oplever normalt DI som en meget seriøs organisation, der sætter forbrugernes sikkerhed i højsædet. Derfor virker det mærkeligt, at DI på dette område går ud og forsvarer en højst uetisk og usmagelig håndtering af fødevarer. Jeg medgiver, at kødklister ikke nødvendigvis sundhedsskadeligt, men levnedsmiddelekspert Orla Zinck, der er direktør i Dansk Catering Center, og som gennem ti år har arbejdet i Fødevarestyrelsen, udtalte sig særdeles kritisk om kødklistret og kaldte det direkte svindel, siger Anna Rosbach.

Hun tilføjer desuden, at det ifølge en EU-resolution kun er tilladt at anvende additiver i fødevarer, hvis det er til gavn for forbrugeren og ikke er vildledende. I årevis har et flertal i EU-Parlamentet kæmpet for, at gennemsigtigheden på fødevareområdet skal forbedres, og derfor ville en tilladelse til kødklister have været et kæmpemæssigt tilbageskridt for alle forbrugere i EU:

Det såkaldte kødklister udgøres af enzymet thrombin og er ikke til gavn for andre end industrien. Formålet med klistret er udelukkende at få forskellige stykker kød til at tage sig ud som et enkelt stykke kød i forbrugerens øjne - det er på ingen måde gavnligt, men det rene svindel og humbug. Derfor glæder det mig, at Dansk Folkeparti tog problemet op som nogle af de første. Og så må DI se at få tørret øjnene og komme videre, siger Anna Rosbach.
.

Ingen kommentarer: