lørdag den 17. april 2010

Limfjordens vandmiljø er fyldt med Bly, Kviksølv og Cadmium. Steen Gade vil derfor spørger ministeren...


Steen Gade er stærkt bekymret for Limfjordens vandmiljø og spørger ministeren, hvordan hun vil sikre fjorden mod øget forureningsbelastning.

Miljøministeren skal påtage sig sit ansvar og tage stilling til de omfattende miljøforringelserne med miljøfarlige stoffer som cadmium, bly og kviksølv og andre metaller, som man forventer, siger Steen Gade.

Efter min opfattelse er netop det en klokkeklar overtrædelse af EU’s vandrammedirektiv. Det burde – ligesom oplysningerne om, at den sidste saltudskylning førte til store skader for fiskeriet - få alle alarmlamper til at lyse hos ministeren, siger han.

Ifølge Steen Gade har forarbejdet fra ministeriets side været meget mangelfuldt. Der mangler f.eks. vurderinger af forringelserne for det lokale fiskeri på grund af salttilførslen samt risikoen for, at det kan skade muslingeeksporten på grund af tilførslen af de mange miljøfremmede stoffer, forklarer han.

Steen Gade udtrykker desuden forundring over, at man nu vil have meget større lagerkapacitet for gas samtidig med, at regeringen har erklæret, at Danmark skal være uafhængigt af fossile brændsler, som regeringens klimakommission skal forelægge til efteråret.
.

Ingen kommentarer: