tirsdag den 11. december 2007

Giv deltidsansatte ret til fuld tid


Et hovedkrav til regeringen i forhandlingerne om kvalitetsreformen er at sikre deltidsansatte ret tilfuld tid. Gruppeformand Ole Sohn opfordrer regeringen til
at læse Ugebrevet A4´s nye undersøgelse, der bekræfter, at der er mange tusinde timers ekstra arbejdskraft i de deltidsansatte.

-Mangel på arbejdskraft er en bombe under det danske arbejdsmarked. Derfor er et hovedkrav i de igangværende forhandlinger om kvalitetsreformen, at vi sikrer nok hænder og hoveder til arbejsmarkedet i fremtiden. Konkret foreslår vi, at alle deltidsansatte får ret til fuldtidsansættelse. Staten skal afsætte ekstra penge til kommunerne, som skal båndlægges til at sikre deltidsansattes mulighed for at arbejde flere timer. Der er masser af ekstra arbejskraft gemt i de deltidsansatte, siger SF´s gruppeformand Ole Sohn.

Ser man blot på ældreomsorgen, viser beregninger, art omkring 6000 sosuér vil kunne få gavn af retten til fuld tid. Og det vil kunne sikre arbejdsmarkedet omkring 2000 ekstra årsværk i ældreplejen.

Ifølge Ugebrevet A4´s netop offentliggjorte undersøgelse er hver fjerde offenligt ansatte på deltid parat til at arbejde fuld tid. Det flugter med tal fra Danmarks Statistiks arbejdakraftundersøgelse fra i sommer, der viste, at mere end 120.000 deltidsansatte ønsker at arbejde mere. Inden for "Sundhedsvæsen og sociale foranstaltninger" gælder det 35.000 deltidsansatte.

-Jeg vil gerne opfordre regeringen til at tage dette spørgsmål alvorligt. Det drejer sig om mange tusinde medarbejder i den offentlige sektor. Hvis nogle vil arbejde mere skal de selvfølglig have ret til det, når vi i forvejen står og mangler arbejdakraft. Det er logo for burhøns, siger Ole sohn.

Ingen kommentarer: