søndag den 16. december 2007

Mere idræt i folkeskolen og sfo´en


"børn skal have mere idræt i folkeskolen. Men også andre institutiner, der er en del af børnenes hverdag, skal bidrage til at børnene er mere fysiskaktive i hverdagen."
Det siger potlisk ordfører for Konservative, Henriette Kjær, og professor Lars Bo Andersen konkluderer, at hvis danske skolebørn fik en times aktiv idræt om dagen, ville fremtidens livsstilssygdomme stort set kunne undgås. Han mener, at midlet er kraftigt at forøge antallet af idrætstimer i folkskolen.

"Jeg er helt enig i, at børn skal have mere idræt i folkskolen. Det foreslog Konservative i sommer, og det er nu en del af regeringsgrunhdlaget," siger Henriett Kjær og fortsætter:

" Men jeg vil også opfordre særligt sfo´erne til at opprioritere sportsaktiviter. mange fritidshjem og Skole Fritids Ordninger ligger i tilknytning til skoler, børnene går på. Det vil derfor være oplagt at benytte skolernes gymnastiksale i de tidlige konservative forslag fra i sommer:

1. Kommunerne skal tilbyde idrætsaktiviter i SFOérne

2. Oprette en pulje til at understøtte idræt i SFO érne

3. Særlige hensyn til børn med fysiske eller sociale behov

"Det er rigtigt godt, at regeringen i regeringsgrundlaget lover at ville arbejde for mere bevægelse og motion i børnhaver og skolefritidsordninger gennem et øget samarbejde mellem kommunerne og de lokale idrætsforeninger," siger Henriette Kjær og forsætter:

"Men jeg savner, at kommunerne nu melder sig på idrætsbanan. De er ansvarlige for hele forebyggelsesindsatsen, og de sidder med nøglerne til sfo´erne. De bliver nødt til at deltage konstruktivt, hvis vi skal ændre kurs fra retning mod truende fedmeepidemi til bedre folkesundhad."
Foto: model



Ingen kommentarer: